Even voorstellen

De bestuursleden van het vakantiefonds Van Lamsweerde:

Eef Gudden

"Op vakantie gaan brengt geluk. Ik vind het schrijnend dat vakantie vieren niet voor iedereen is weggelegd. Het Van Lamsweerde Fonds reikt een hand uit naar mensen die, doordat ze het minder getroffen hebben, geen vakantie kunnen vieren. Het geeft mij voldoening daaraan met het bestuur als vrijwilliger een bijdrage te leveren."

Edith Magnin

Wat is nou mooier om, met een klein beetje inzet, iets te betekenen voor onze medemens. Niet iedereen met een beperking en klein budget kan op vakantie. Met de financiële steun van ons Fonds gaan wij kijken of we wel een vakantie voor hen kunnen realiseren.  

Jan Keukenkamp

"Het vakantiehuis Van Lamsweerde is niet meer. Maar het huis was geen doel, maar een middel om mensen een kans te geven. Daar is dankzij de oprichting van het vakantiefonds helemaal niets aan veranderd. Dat geeft mij een prettig gevoel: om, in samenwerking met anderen, maatschappelijk actief te zijn, zonder dat er een cent aan de strijkstok blijft hangen."

Annemarie van Hulst, penningmeester

"Meer dan een eeuw geleden heeft de toenmalige burgemeester van Wehl, baron Henri van Lamsweerde, zijn kapitale woonhuis en landgoed geschonken. Eerst aan de katholieke zusters, daarna ten behoeve de gemeenschap van Wehl. Het doet mij vreugd dat we, ook nu het huis niet meer in handen is van Stichting Van Lamsweerde Fonds, de erfenis van de baron in ere houden en zijn wil respecteren."

Theo Besselink, secretaris

"Ik hoop dat het Van Lamsweerde Fonds het heel druk krijgt. Er ís ook veel werk te verzetten, schat ik. Armoede is helaas van alle tijden. Ook vandaag de dag wonen in de gemeente Doetinchem mensen die het niet breed hebben, maar net zo graag als iedereen op vakantie willen. Voor mij is deze bestuursfunctie in het vakantiefonds een nuttige en positieve bezigheid.”

 Harm Stam, oud-voorzitter

"Het zijn spannende tijden geweest, maar de verwikkelingen rondom het vakantiehuis liggen achter ons. Gelukkig blijft de stichting verbonden aan haar naamgever en gaat ze verder met haar maatschappelijke taak. Het goede werk van de zusters wordt als het ware voortgezet.”